TR
Ruşeymli Kahvaltı Kurabiyesi

Ruşeymli Kahvaltı Kurabiyesi

Malzemeler (10 Kişilik)

  • Yarım su bardağı Bahçeden Kuru Üzüm
  • Yarım su bardağı ince kıyılmış Bahçeden Kuru İncir
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı yulaf ezmesi
  • 2 yemek kaşığı buğday rüşeymi
  • 1 adet olgun muz
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • Vanilya

Yapılışı:

Derin bir kaseye yumurtayı kırın, üzerine yulaf ezmesini ve buğday rüşeymini ekleyin. Kuru incirleri küçük parçalar halinde doğrayın. Üzüm ve kuru incirleri karışıma ilave edin. Olgun muzun kabuklarını soyun ve karışıma ilave edin. Vanilya ve hindisyan cevizini de ekledikten sonra, malzemelerin birbirine iyice karışması için elinizle yoğurun.  Eşit parçalar halinde elinizle kurabiye şeklini verin. Bir fırına yağlı kağıdı ve üzerine kurabiyeleri yerleştirin. Önceden 180 dereceye ısıttığınız fırında ve 30-35 dakika pişirin, servis yapın.


Buğday rüşeymi, buğdayın kalbi yani hayat kaynağıdır. Buğday rüşeymi; sağlıklı yağ asitleri, protein, çinko, manganez ve krom mineralleri için iyi bir kaynaktır. Kuru üzüm ve kuru incir şeker alternatifi olarak harikalar yaratırken, içeriklerinde bulunan lif ile bağırsak sağlığına destek verirler. Yulaf ezmesi ve muz ise; bağırsaklardaki sağlıklı bakteriler için besin kaynağı olan prebiyotik ve lif açısından zengindir. Ve muzun potasyum içeriği kalp ve damar sağlığına destek sağlar. 
PEYMAN SOSYAL
Bizi sosyal medyada
takip edin