Sütlü Peyman Badem Çorbası

Sütlü Peyman Badem Çorbası

Malzemeler

  • 130 gBahçeden Çiğ Badem
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 su bardağı süt
  • 3 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Muskat
Üzeri için
  • Yarım çay bardağı ikiye bölünmüş badem
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Yapılışı:

Bademleri geniş bir kaba alın, üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edip 15-20 dakika bekletin. Bademler yumuşayınca sudan çıkartıp kabuklarını soyun. Kabuklarını soyduğunuz bademleri un haline gelinceye kadar mutfak robotundan geçirin. Tereyağını bir tencerede eritip unu kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Üzerine un haline getirdiğiniz bademleri ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. Üzerine yavaş yavaş sütü ilave edin ve bir çırpıcı yardımıyla karıştırın. Su, muskat rendesi, tuz ve karabiberi ilave edip kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kısıp 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. File bademleri tereyağında hafif kavurup çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın.


Bademin çorba halinin lezzeti sizleri şaşırtacak diye düşünüyorum. Badem pek çok sağlıklı yağ, lif, protein, magnezyum ve E vitamini içerir. Bademin sağlık faydaları arasında düşük kan şekeri seviyeleri, düşük kan basıncı ve düşük kolesterol düzeyleri bulunmaktadır. Ayrıca açlığı azaltabilir ve vücut ağırlığı kaybını teşvik edebilir.
PEYMAN SOSYAL
Bizi sosyal medyada
takip edin