TR
Yulaflı Peyman Cevizli Pankek

Yulaflı Peyman Cevizli Pankek

Malzemeler

  • 1 adet büyük boy çok olgunlaşmış muz
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı normal süt veya badem sütü
  • 1 silme tatlı kaşığı tarçın
  • 1.5 su bardağı yulaf ezmesi (İsterseniz yulafı robotta un haline getirebilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı kefir veya yoğurt
  • 1 çay bardağı Bahçeden Ceviz
  • 1 çay bardağı Bahçeden Çiğ Karışık Kuruyemiş (karışık doğranmış kuru meyve)
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Yapılışı

Bir kâsede çatal yardımıyla muzu ezin. Badem sütü, kefir ve yumurtayı ekleyin, karıştırın. Karışıma yulaf ezmesi, iri dövülmüş ceviz ve tarçını ekleyin. Orta boy yapışmaz tavayı, bir fırça yardımıyla hafifçe yağlayın, orta ateşte ısıtın. Her bir pankek için kaşığınızla hamurdan az bir miktar alın ve tavaya dökün. Her iki yönünü birkaç dakika pişirin ve hamurunuz bitinceye kadar bunu tekrarlayın. Kuru meyveler eşliğinde, bal ile servis edin.

Not: Üzerine 1 tatlı kaşığı bal gezdirebilirsiniz.


Tarçın, Asya kültüründe geleneksel olarak hasat edilen bir ağaçtır. Bir- çok alanda kullanılan tarçının 4.000 yıl öncesine dayanan bir tarihi vardır ve geçmişte önemli bir ticari mal olarak kullanılmıştır. Tarçın kabuğu geleneksel olarak; gaz söktürücü, kabızlık ve karın ağrılarını giderici olarak kullanılır. Muz en iyi potasyum kaynaklarından biridir ve kalp sağlığına destek verir. Özellikle gluten hassasiyeti olan kişiler için eşsiz bir tam tahıl olan yulaf bağırsak sağlığına destek sağladığı gibi, kan şekerinin düzenli olmasına ve tokluk hormonlarının düzenli çalışmasına destek sağlar. Ceviz kalp ve damar sağlığı, düzenli uyku, güçlü hafıza ve tokluk sağlayan eşsiz bir besindir. Günde 30 gram ceviz tüketimi ile kalp ve damar hastalıklarının riski %40 civarında azalabilmektedir.

 
PEYMAN SOSYAL
Bizi sosyal medyada
takip edin