Yapılışı:
Bulguru yıkayın ve süzgeçte bırakın. Vişne kurularını ikiye bölün. Kuru kayısıları küçük küpler halinde doğrayın. Kaju fıstığı ve çiğ bademleri elinizle veya bıçak yardımıyla rastgele parçalayın. Bir tencereye zeytinyağını ekleyin. Bulgur dışındaki tüm malzemeleri ve baharatları zeytinyağında hafifçe soteleyin.
Sonra bulguru ekleyerek sotelemeye devam edin. 5 dakika kadar soteledikten sonra suyu ekleyin ve kaynayınca altını kısarak suyu çekmesini bekleyin. Tencerenin üzerini havlu kağıt ile kapatın ve tencerenin kapağını kapatarak 10-15 dakika dinlendirin. Pilavınızı bir et yanında ya da ayran ile servis yapın.
Bulgur sağlıklı beslenmenin önemli parçalarından biridir. Lif ve B grubu vitaminlerin eşsiz bir kaynağı olan bulgur tokluk sağlar, kan şekerini dengeler ve sindirim sağlığınıza destek verir. Badem, dünyanın en iyi E vitamini kaynakları arasındadır ve 1 porsiyonu (30 gram) günlük E vitamini gereksiniminin %37’sini karşılar. Vişne kurusu bu tarife hem ekşimsi bir lezzet veriyor, hem de lif açısından destek sağlıyor.