TR
Sebzeli Poşe Yumurta

Sebzeli Poşe Yumurta

Malzemeler (2 Porsiyon)

  • 2 su bardağı doğranmış ıspanak veya pazı
  • 1 orta dal taze soğan
  • 1 diş ezilmiş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 1 çay bardağı doğranmış domates kurusu
  • 2 adet yumurta
Dukka Yapımı İçin:
  • 20 adet Bahçeden Çiğ Fındık
  • 1 silme yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı Bahçeden Çiğ İç Kabak Çekirdeği
  • 3 yemek kaşığı kişniş
  • 2 silme çay kaşığı kimyon
  • 1 silme çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 silme çay kaşığı tane karabiber
  • 1 silme çay kaşığı deniz tuzu

Dukka Yapılışı

Dukkayı yapmak için; fındıkları bir tavada orta ateşte 1 dakika kadar soteleyin ve tavadan bir kâseye alın. Daha sonra, kalan tüm malzemeyi tavaya koyun ve 2 dakika kadar soteleyin. Tüm malzemeleri blender kabına alın ve iri kalacak şekilde yavaşça blenderdan geçirin. Dukkanız hazır.

Yapılışı

Seçtiğiniz yeşilliği tavaya koyun, altını iyice kısın ve kapağı kapalı şekilde kendi buharıyla 1-2 dakika kadar pişmeye bırakın. Yağı bir tavada ısıtın, hafifçe pişirdiğiniz yeşilliği ekleyin, sarımsak ve domatesleri ilave edip, 5 dakika kadar karıştırarak pişirin. Bir çorba kaşığı dolusu dukka karışımı ilave edin ve tüm malzemelerin karışmasını sağlayın, ocaktan alın. Küçük bir tencerede suyu kaynamaya bırakın. Kaynayan suyun altını kısın ve tek tek yumurtaları içerisine kırıp, sarısı istediğiniz kıvamda olana kadar pişirin, ardından bir havlu kâğıt üzerine alın. Pişirdiğiniz sebze karışımını 2 tabağa paylaştırın, üzerlerine ikişer adet poşelediğiniz yumurtayı koyun, üzerine 1 yemek kaşığı dukka ilave edip servis edin.


Yeşil yapraklı sebzelerin en etkileyici olanlarından biri Temel Reis’in güç kaynağı ıspanaktır ve sadece 30 gram çiğ ıspanak, günlük A vitamini ihtiyacınızın yarısından fazlasını ve K vitamini ihtiyacınızın tamamını karşılar ve sadece 7 kalori enerji sağlar. Ispanak ayrıca, kronik hastalık riskini azaltmaya yardımcı olabilecek çok sayıda antioksidan içerir. Sağlıklı yağlar ile dolu olan Dukka’yı birçok yerde kullanabilirsiniz. Etlerin üzerine, çorbanıza veya pilavınıza ekleyebilirsiniz. Çiğ fındığın etrafındaki kahverengi kabuk, sağlıklı bağırsak bakterileri için besin kaynağı olan lif ile doludur. Sağlıklı metabolizma için gerekli önemli bir mineral olan magnezyum için iyi bir kaynaktır.
PEYMAN SOSYAL
Bizi sosyal medyada
takip edin