Yapılışı:
Tatlı patateslerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tavaya ekleyin, zerdeçal, karabiber, tuz ve tatlı patatesleri ilave edin, karıştırın. Kapağını kapayın ve tatlı patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu tarifte tatlı patates yerine balkabağı kullanabilirsiniz. Bebek ıspanakları yıkayın. Kırmızı turpu yıkayın ve kabuklu şekilde küp şeklinde doğrayın. Derin bir kaseye bebek ıspanakları, turpları ve keçi peynirini ekleyin. Servis tabağına sotelediğiniz patatesleri, hazırladığınız karışımı yerleştirin. Üzerine kabak çekirdeği ve iri kıyılmış ceviz serperek servis edin.
"Tatlı patates benim çok geç keşfettiğim bir sebze. Patatesten çok, havuca benzeyen tatlı patates hem A vitamini, hem de yüksek lif içeriği ile dikkat çekiyor. Zerdeçal içerdiği çok özel moleküller nedeniyle vücudunuzdaki iltihaplara karşı savaşır. Zerdeçal, köri baharat karışımına sarı rengini veren baharattır. Hindistan’da binlerce yıldır baharat ve şifalı ot olarak kullanılmaktadır. Ceviz ve kabak çekirdeği kalp dostu sağlıklı yağlar ile doludur."