Yapılışı: Yeşil mercimeği üzerini kaplacak kadar su ile dağılmayacak şekilde, yaklaşık 10 dakika haşlayın, süzün ve soğutun. Semizotunu temizleyin, yıkayın, süzün ve iri şekilde doğrayın. Marul yapraklarını yıkayın ve iri şekilde elinizle parçalayın. Havucu soyun ve soyacakla uzunlamasına rendeleyin. Soğanı salata soğanı şeklinde doğrayın. Portakalı soyun ve zarlarını alarak doğrayın. Bir salata kâsesine tüm malzemeleri koyun. Zeytinyağı, kabak çekirdeği ve tuzu ekleyerek iyice karıştırın ve servis edin.
Kahverengi, yeşil, sarı, kırmızı veya siyah mercimek, düşük kalorili, demir ve folat bakımından zengin ve mükemmel bir protein kaynağıdır. Sağlığı geliştiren polifenol bileşikler ile yüklüdür ve bağırsak sağlığına destek sağlar. Sağlıklı yağlarla dolu olan cevizin içerdiği tüm enerji (kalori) vücut tarafından emilemez ve ceviz tüketimi iştahı ve açlığı kontrol etmeye yardımcı olabilir. Semizotu içerdiği lif, polifenoller ve antioksidanlar sayesinde bağırsak mikrobiyotası için destek verir.