Antep Fıstığı
Antep fıstığı sadece lezzetli ve yemesi eğlenceli değil, aynı zamanda sağlıklı bir atıştırmalıktır. Pistacia vera ağacının bu yenilebilir tohumları, sağlıklı yağlar içerir ve iyi bir protein, lif ve antioksidan kaynağıdır. Antep fıstığı, zengin lif ve protein kaynağıdır, bağırsak dostu bakterileri desteklediği için sindirim sisteminin normal fonksiyonuna yardımcı olur. Antepfıstığı, B6 vitamini açısından zengin besinlerden biridir.
B6 vitamini kan şekerinin düzenlenmesi ve kırmızı kan hücrelerinde oksijeni taşıyan bir molekül olan hemoglobin oluşumu için önemlidir. Ağırlığının yaklaşık %20'sini oluşturan proteinler ile Antep fıstığı, protein içeriği açısından bademden sonra en zengin sert kabuklu yemiştir. Antioksidanlar, magnezyum, karotenoidler ve fenolik bileşikler bakımından zengin olan Antep fıstığı, lif ve sağlıklı yağ içeriğiyle kan şekeri kontrolü için de yararlıdır. Bu nedenle, diyetinize uygun miktarda Antep fıstığı eklemek, uzun vadede kan şekerinizi kontrol etmenize yardımcı olabilir. Antep fıstığı potasyum bakımından da zengindir ve büyük bir yarım muzdan daha çok potasyum içerir. Yüksek lif ve protein içeriği, doygunluk hissini arttırır ve daha az yemeye yardımcı olur. Antep fıstığı, düşük kan şekeri seviyelerini destekleyebilecek düşük glisemik indekse sahiptir.