Ceviz son derece besleyici bir sert kabuklu yemiştir. Diğer sert kabuklu yemişlere göre daha yüksek bitkisel omega 3, antioksidan, demir, lif özelliğine sahip olan ceviz, birçok hastalık için koruyuculuk sağlar, kalp ve damar sağlığını destekler. 1 porsiyon (30 gr) ceviz, vücudun günlük omega 3 gereksinimini karşılar. Ceviz, kötü kolesterol olarak bilinen LDL’nin yaratabileceği hasarı önlemeye
yardımcı olabilecek iyi bir antioksidan kaynağıdır. Ceviz tüketimi, bağırsak sağlığının sürdürülmesine yardımcı olabilir. Yaşlandıkça, hareketliliğinizi ve bağımsızlığınızı korumak için iyi bir fiziksel sağlık gereklidir. Fiziksel yeteneklerinizi korumaya yardımcı olabilecek önemli nokta, sağlıklı beslenme alışkanlıklarıdır. Ceviz, yaşlandıkça iyi bir fiziksel işlevi desteklemeye yardımcı olabilecek temel vitaminler, mineraller, lif, yağlar ve bitkisel bileşikler açısından zengindir ve ceviz içeren sağlıklı bir diyet, yaşlandıkça yürüme ve kendi kendine bakım gibi fiziksel işlevlerin korunmasına
ayrılmaz olabilir. Ceviz tüketimi iştahınızı kontrol etmeye yardımcı olabilir. Ceviz tüketildiğinde içerdiği tüm enerji (kalori) vücut tarafından emilemez ve ceviz tüketimi iştahı ve açlığı kontrol etmeye yardımcı olabilir. Uygun porsiyonda ceviz tüketimi ile sürdürülebilir sağlığa katkı sağlamak mümkün olabilir.