Kaju
Kaju, zengin vitamin ve mineral kaynağı özelliğiyle sağlıklı ve lezzetli bir ara öğün alternatifidir. Kaju fıstığı en az lif içeriğine sahip sert kabuklu yemişlerden biri olmasına rağmen; vitamin, mineral ve antioksidan açısından zengindir. E, K ve B6 vitaminleri ile birlikte, iyi vücut fonksiyonlarını korumak için önemli olan bakır, fosfor, çinko, magnezyum, demir ve selenyum gibi mineralleri içerir.
Kaju içindeki bakır ve demir, vücudun kırmızı kan hücrelerini oluşturmasına ve kullanmasına yardımcı olmak için birlikte çalışır. Bu da kan damarlarını, sinirleri, bağışıklık sistemini ve kemikleri sağlıklı ve düzgün çalışır durumda tutar. Kaju fıstığında bulunan tekli ve çoklu doymamış yağlar vücut ağırlığını korumak ve kalpteki yağ ve kolesterol birikimini azaltmak için iyi bir seçenek olabilir. Kaju fıstığı, hayvansal yağlar ve proteinler için mükemmel bir alternatif oluşturur ve lezzeti kajuyu sağlıklı bir atıştırmalık yapar.