Kuru Erik

Kuru Erik

Kuru erik besleyici bir meyvedir. Vitamin, mineral, lif ve antioksidan kaynağıdır. Zengin lif içeriğiyle sindirim sisteminin normal fonksiyonunu destekler. Lif ve sorbitol içeriğinden dolayı bağırsak sağlığına destek olur, günde 44-87 gr ile sınırlamak uygundur. Erik, birçok kronik hastalık riskini azaltmaya yardımcı olabilecek lif ve antioksidanlara ek olarak birçok vitamin ve mineraller içerir. 
Genel olarak, taze erik ve kuru eriğin vitamin ve mineral içeriği biraz farklıdır. Kuru erikler, taze erikten daha fazla K vitamini içerir, B grubu vitaminler ve fosfor, magnezyum ve potasyum içeren kemik koruyucu etkilere sahip çeşitli vitaminler ve mineraller içerir. Kuru eriğin kabızlık ve osteoporoz dahil olmak üzere çeşitli sağlık durumlarına destek verdiği bilinmektedir. Kuru erik, antioksidanlar açısından zengindir, bu da inflamasyonu azaltmak ve hücrelerinizin serbest radikallerden zarar görmesini engellemek için yararlıdır. Özellikle, kemik sağlığı üzerinde olumlu etkileri olan, kalp hastalığı ve diyabet riskini azaltmaya yardımcı olabilecek polifenoller de kuru erikte yüksektir. Eriklerin kan şekeri kontrolüne yardımcı olabilecek özellikleri vardır. 
PEYMAN SOSYAL
Bizi sosyal medyada
takip edin